HockeyNews
PLUS

HV71-ledningen ger besked om lagkaptenen efter smällen mot huvudet

(15837) Simon Önerud/HV71/skada
Carl Sandin/Bildbyrån

Publicerad: 16 oktober 2020

FacebookXWhatsApp

Det blev bara elva byten för HV71:s lagkapten Simon Önerud mot Malmö sedan fick han en smäll mot huvudet och fick hjälpas av från isen.

På fredagen kommer ett preliminärt besked från HV-ledningen.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Simon Önerud är en av HV71:s absoluta nyckelspelare och lagkapten. I mötet med Malmö Redhawks på torsdagen hann han bara spela knappt sex minuter innan han tvingades bryta matchen på grund av en olycklig smäll mot huvudet.


Eftersom han kände sig groggy och fick hjälp av banan tog HV beslut om att vila honom matchen ut av säkerhets skäl. På fredagen hade Simon Önerud hunnit undersökas ytterligare.


– Vi har fått positiva signaler runt Simon. Han kommer, som det ser ut idag, att spela imorgon, säger HV71:s sportchef Johan Hult till HockeyNews.se inför lördagsmatchen borta mot Djurgården.


Önerud har under Lias Anderssons avstängning tagit på sig en centerroll med lyckat resultat och mot Malmö kunde Axel Holmström göra comeback efter en knäskada och han hade i sin tur två assist i 5–2-segern.


LÄS MEREK: Här är SHL-fynden som lyser upp i höstmörkret


HV71 fick däremot backen Didrik Strömberg skadad och han har fått känningar i en axel. Precis som Önerud utgick Strömberg från Malmömatchen. Enligt Jönköpings-Posten hamnar Didrik Strömberg på skadelistan.


HV71-backen Didrik Strömberg skadades i 5–2-vinsten mot Malmö och väntas bli borta i en till två veckor. Foto: Bildbyrån.


– Han fick en känning i en axel efter en närkamp. Han kommer att vara borta ett tag. Det är svårt att säga exakt hur länge, men det kan handla om kanske en till två veckor innan han är tillbaka, säger HV71:s sjukgymnast Andreas Frostemark till tidningen.


***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!